HTML

munka

Friss topikok

  • M3 János: "Tehát mindenki döntsön ízlése és belátása szerint, de azért egy pozitív változás lenne, ha nem a ... (2010.03.29. 19:15) Bakancs a Molnárkesztyű webshopban.
  • hav-ex: Bizony nem mindegy, kivel végezteti el az ember a munkát. A szép burkolóanyag drága, így nem túl f... (2009.08.10. 13:47) hidegburkolás

Linkblog

tűzvédelem

2009.08.10. 13:55 space

Minden vállalkozás az üzlethelyiség, raktár, vagy műhely kialakításánál megkűzd a helyi hatóságokkal, engedélyeztetési procedúrával, a nem ritkán bürokrata, mindent túllihegő rendszerrel. Így van ez a tűzvédelem esetén is, amikor olyan elvárásoknak kell megfelelni, amelyek mondhatni soha nem valósulnak meg, csak az állami bürokráciát tartják fenn, a köztisztviselői szféra fennmaradását szolgálják. Ezzel persze nem vitatom el az üzletek tüzoltó berendezéseinek, ezzel kapcsolatos szabályok, szabványok fontosságát, de minden lehetne fele ilyen bonyolúlt, van szerencsétlen vállalkozónak épp elég baja. Amúgy a tűzvédelem nem is a legjobb példa amikor az ember épp a redzer komplikáltságát és árát bírálja. Az ÁNTSZ is gördít nem kevés akadályt a vállalkozások elé, ezzel együtt nem értem, hogy pl. a strandokon boritékolt gyomorrontásos büfék még miért tudnak üzemelni, és kultúrált, minden igényt kielégítő éttermeknél miért kötnek bele mindenbe és mindenkibe. Sajnos van még mit változnunk ezen a téren is, csak nehogy akkor jöjjön rá mindenki, hogy baj van, amikor már nem lesz vállalkozói réteg aki kitermeli az őket csak macerálni és akadályozni tudó felügyelőket, ellenőröket, aprehosokat, antszeseket, meg még nem tudom kit..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://munka-jog.blog.hu/api/trackback/id/tr871300351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása