HTML

munka

Friss topikok

  • M3 János: "Tehát mindenki döntsön ízlése és belátása szerint, de azért egy pozitív változás lenne, ha nem a ... (2010.03.29. 19:15) Bakancs a Molnárkesztyű webshopban.
  • hav-ex: Bizony nem mindegy, kivel végezteti el az ember a munkát. A szép burkolóanyag drága, így nem túl f... (2009.08.10. 13:47) hidegburkolás

Linkblog

Stratégiai célok összpontosítása.

2009.01.08. 16:00 space

A fennmaradó fejlődés stratégiája elsősorban a környezettel kapcsolatos ökonómiai megfontolások,irányzatok ismeretében, azok figyelembe vételével alakulhat ki. Természetesen ezek a stratégiák egy vállalat életében sokkal összetettebben, kidolgozottabban, árnyaltabban jelentkeznek, legtöbbször a cég különböző stratégiáinak ötvözésével válaszol a megváltozott piaci kihívásokra. Ami manapság a legtöbb vállalatnál nyomon követhető, állandóan megjelenő stratégia. Átfogó költségtakarékosság: Ennek lényege, hogy az üzletág azon munkálkodik, hogy a termelési és értékesítési költségeit folyamatosan minimalizálja ezáltal versenytársainál alacsonyabb árat és nagyobb piacrészesedést érjen el. Azoknak a cégeknek, melyek ezt a stratégiát követik a tervezésben és a beszerzésben a gyártásban és a termékek szállításában ill, elosztásában kell nagy szakértelemmel bírniuk, míg a marketing terén kevésbé jó teljesítménnyel is boldogulnak. A probléma ezzel a stratégiával, hogy egyes cégek még így is alacsonyabb költségekkel jelennek meg ezáltal ártva azoknak a vállalatoknak, amelyek egész jövőjüket az alacsony költségszintre alapozták. A valódi megoldás az, hogy a vállalatnak azon versenytársak között kell a legalacsonyabb költségszintet elérnie, amely hasonló differenciálást és stratégiaösszpontosítást gyakorolnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://munka-jog.blog.hu/api/trackback/id/tr60865581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása