HTML

munka

Friss topikok

  • M3 János: "Tehát mindenki döntsön ízlése és belátása szerint, de azért egy pozitív változás lenne, ha nem a ... (2010.03.29. 19:15) Bakancs a Molnárkesztyű webshopban.
  • hav-ex: Bizony nem mindegy, kivel végezteti el az ember a munkát. A szép burkolóanyag drága, így nem túl f... (2009.08.10. 13:47) hidegburkolás

Linkblog

visszaesések az iparban.

2009.01.13. 14:13 space

Méghogy a munkaerőpiac hanyatlik.. Ugyanmár! Szétnéztem, hogy az utóbbi időszakban, mióta állítólag a nagyobb cégek tömeges elbocsátásokba kezdtek, milyen arányú az elbocsátások aránya a minkaerő felvevő piachoz képest. Annyit már előre tudok mondani, hogy semmi stressz, ugyani s az egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó összes tevékenység piaca többszáz százalékon áll. Így az antistressz és kedélyállapot javító készítmények és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások is igen megerősödtek. A hitel és ezzel együtt a pénzpiac valóban kezd beszűkülni, ezen már csak az idő segíthet, tehát ne most jelentkezzünk bankba állásért, mert nem fogunk sikerrel járni. A könyvelés és ka könyveléssel kapcsolatos munkák, mint bérszámfejtés is sokat vesztett pozíciójából. Egy jó könyvelő viszont mindig kincs, és számukra nem jelent nagy veszélyt a válság. Az egyes szolgáltatásokat áttekintve teljesen más eredményre juthatunk. Az olyan szegmensei a szolgáltató iparnak, mint a virágküldés most teljesen stagnál, ezzel együtt nem jelenti azt, hogy tavasztól ez ugyan így marad. A biztosítás üzletág hatalmas recesszióba került, mivel az szorosan összefügg a pénzpiacok visszaesésével. Az olyan építőipari nagykereskedők, aki a nagy beruházásokat szolgálják ki elsőősorban nagy bajban vannak. A kisebb telepek, aki a kisebb beruházókat látják el, túlélhetik könnyen, hiszen mindenhova kell kád, OSB , bontott tégla konyha, vagy éppen egy tárolódoboz. Az olyan területek, amik szorosan az építőiparhoz kapsolóódnak, a lakberendezés, nyílászárók stb, bajban lehetnek hamarosan. A belsőépítészethez tartozó tevékenységekkel is hasonló a helyzet említve rögtön a világítástechnikát , konyhabútor gyártást, beépítést. Ugyanígy a kertépítés szakma is nagy visszaeséssel számolhat még ebben az évben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://munka-jog.blog.hu/api/trackback/id/tr9874868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása